Finn riktig advokat for din bedrift

Sammenlign tilbud fra flere advokater som har ekspertise innenfor immaterialrett

Immaterialrett og immaterielle rettigheter

Immaterialrett er rettsområdet som bestemmer hvordan immaterielle verdier kan beskyttes og utnyttes.

Fyll ut skjemaet på denne siden og få tilbud fra advokater som kan hjelpe din bedrift sikre og ivareta intellektuelle rettigheter.

Hva trenger du hjelp til?

Beskriv situasjonen godt, slik at du får relevante tilbud.

Finn en ekspert

Få tilbud fra flere advokater slik at du kan sammenligne pris og kompetanse.

Ta et godt valg

Ingen advokater kan alt. Velg den som passer best til ditt behov.

Ettersom immaterielle verdier blir stadig viktigere er det derfor essensielt for bedrifter å sørge for at de setter opp rutiner som sikrer dem og deres immaterielle eiendeler. Det er flere måter å angripe dette på, men ettersom rettsområdet er såpass bredt vil det være lurt å få eksperthjelp.

Hva er immaterielle eiendeler?

Immaterielle eiendeler og immaterielle verdier er ikke-fysiske – altså ikke-materielle – verdier. Det kan dreie seg om for eksempel en idé, en ny oppfinnelse, en teknisk løsning eller en logo.

Innen immaterialrett vil du, i tillegg til de norske betegnelsene, gjerne komme over de engelske termene. På engelsk kalles immaterielle verdier for intellectual property, og immaterielle rettigheter for intellectual property rights. Som regel brukes imidlertid bare forkortelsene IP (intellectual property) og IPR (intellectual property rights).

Få tilbud nå!

Hvordan sikre immaterielle rettigheter?

Når man skal sikre immaterielle rettigheter og beskytte immaterielle ressurser kan det være lurt å ta grep etter føre-var prinsippet. Tar man grep og sikrer virksomhetens immaterielle verdier på et tidlig stadium blir det nemlig enklere å beskytte rettighetene deres senere, og særlig i en eventuell tvist.

For å sikre varemerker, design og patenter må du registrere dem hos Patentstyret. Ved å registrere verdier og immaterielle ressurser hos Patentstyret sikrer du at din bedrift får enerett på kommersiell bruk av verdien. Har dere ikke patentert verdiene deres vil dere være mindre beskyttet mot misbruk.

I tillegg til å bruke Patentstyret er det flere andre måter å sikre verdiene sine på. For eksempel kan konkurranseklausuler og konfidensialitetsklausuler i arbeidskontrakter være et viktig ledd i å sikre at de immaterielle verdiene som blir skapt på arbeidsplassen blir virksomhetens eiendom.

Få tilbud nå!

Få hjelp fra en advokat i dag

Det er åpenbart mye som faller inn under immaterialrett og beskyttelse av virksomhetens immaterielle rettigheter. Derfor lønner det seg å få bistand fra en advokat for å sikre deres rettigheter for fremtiden, kontroll og beskyttelse av eksisterende rettigheter i dag eller om dere er i en rettighetskonflikt.

En advokat kan hjelpe dere med:

  • Immaterialrett
  • Utarbeidelse av rutiner for håndtering og sikring av immaterielle rettigheter
  • Utarbeidelse og kvalitetssikring av kontrakter som beskytter bedriftens immaterielle eiendeler
  • Patent: Søknad om nye patenter, beskyttelse av eksisterende patenter og alt innen patentrett
  • Varemerker: Beskyttelse av varemerker og alt innen varemerkerett
  • Opphavsrett
  • Designrett
  • Sikring av forretningshemmeligheter
  • Markedsføringsrett

Få tilbud nå!

check icon

Enkelt

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet

check icon

Uforpliktende

Motta uforpliktende tilbud fra advokatene

check icon

Raskt

Du kan raskt velge det beste tilbudet

Få tilbud fra advokater