Er du advokat og ønsker flere kunder?

Vi hjelper deg og ditt firma med å komme i kontakt med kunder som leter etter deres ekspertise.

BesteAdvokat.no henter inn forespørsler fra hele landet fra privatpersoner og bedrifter som aktivt er på utkikk etter en advokat for en konkret problemstilling. Vi sender rykende varme henvendelser til deg og ditt firma på e-post eller som integrasjon med deres CRM-system.

Dere som advokatfirma kan konsentrere dere om det dere kan best – å gi juridisk bistand til kunder innen deres fagfelt – mens vi hjelper dere å komme i kontakt med nye kunder.

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi skiller oss fra de tradisjonelle anbudstjenestene

For oss står kvaliteten og relevansen på henvendelsene i høysetet. Vi mener sterkt at det er essensielt for både bruker og advokat at det er en god match mellom behov og kompetanse, og ev. geografi innen juridiske saker der et fysisk møte gir mening.

I motsetning til andre aktører som satser ensidig på pris, henvender BesteAdvokat.no seg til kvalitetsbevisste kunder som søker en dyktig advokat. Som dedikert aktør vil vi også gi et høyere og mer forutsigbart volum på henvendelsene.

I henhold til god advokatskikk

Det har vært viktig for oss i utarbeidelsen av tjenesten at våre kunder ikke kan komme på kant med Regler for god advokatskikk, og da spesielt regel 5.2 om henvisningshonorar.

Dette er en problemstilling som har vært oppe i Etikkutvalget til Advokatforeningen i ulike inkarnasjoner. En sammenlignbar anbudstjeneste ble blant annet vurdert i uttalelse nr. 30 med den konklusjon at ordningen ikke strider mot god advokatskikk, men tvert imot «er til gunst for det rettssøkende publikum»:

Etikkutvalget fant at den ordning gjeldende nettportalen har etablert ikke strider mot bestemmelsen i Regler for god advokatskikk pkt. 5.2. Ordningen ivaretar hensynet til klientens muligheter for fritt å kunne velge advokat. Godtgjørelsen advokatene betaler, ligger innenfor det som kan betegnes som en ordinær kostnad som skal dekke nettportalens driftskostnader. Situasjonen ligger nær opp til vanlig annonsering. Betalingen er fast og forhåndsavtalt. Den har ikke sammenheng med om advokaten får oppdraget eller ikke. Følgelig er det slik at når den aktuelle advokaten får oppdraget av klienten, så er det ikke basert på hensyn eller anbefalinger ut over de klienten selv har vektlagt.

Etikkutvalget ser det slik at denne ordningen er til gunst for det rettssøkende publikum. Publikum får gratis oppdragstilbud fra advokater som presenterer seg selv og sine tjenester, og tilbyr sin pris for tjenesten. Publikum har ingen forpliktelse til å akseptere noe tilbud. Klienten velger selv advokaten. Følgelig er det slik at ordningen heller ikke strider mot bestemmelsen i Regler for god advokatskikk pkt. 3.1.1.

Etikkutvalget antar at en slik ordning åpner mulighetene for at det rettssøkende publikum kan skaffe seg rimelig, rask og effektiv advokathjelp i et samfunn der etterspørselen etter rettshjelpstjenester er økende.

BesteAdvokat.no vil aldri gi en anbefaling til hvilken advokat brukeren bør velge. Alle advokater stiller med likt utgangspunkt når de mottar en forespørsel og brukeren står fritt til å ikke gå videre med noen av tilbudene om denne skulle ønske dette.

Informasjon om selskapet bak

BesteAdvokat.no drives av Nettbureau AS, spesialist på sammenligning av tjenester på internett. Selskapet ble etablert i 2009 og hovedkontoret ligger i Oslo. Vi driver fra før av markedsledende anbudstjenester innen blant annet eiendomsmegling og boligalarm med fornøyde bedriftskunder og brukere.